Queenstown.jouwweb.nl
Home » Overnachten

Overnachten


Net zoals in de rest van Nieuw-Zeeland zijn er in Queenstown allerlei verschillende overnachtingsmogelijkheden.
Je kunt bijvoorbeeld slapen op boerderijen waar je in ruil voor wat arbeid de overnachting en de maaltijden voor niks of een heel kleine vergoeding krijgt. Dit wordt nog wel eens gedaan door backpackers die voor langere tijd op reis zijn. Natuurlijk vooral om de kosten voor het slapen te drukken.
Een ander goed alternatief is de B & B, u krijgt hier een slaapplaats en ontbijt bij mensen thuis. U heeft een eigen slaapkamer + badkamer. Doordat u bij lokale mensen inwoont krijgt u een persoonlijke indruk van het wonen in Nieuw-Zeeland. Ook kunt u van deze mensen veel informatie over de stad en het land krijgen.
In Queenstown zelf zijn ook motels, backpacker hostels en hotels te vinden. De hotels zijn over het algemeen goed betaalbaar en u krijgt een goede prijs/kwaliteitverhouding. Er zijn ook enkele hotels te vinden in het duurdere segment. Hier kunt u slapen in alle luxe die u zich maar wensen kunt.
Ook het huren van een appartement (ook voor één nacht) komt steeds meer voor in Queenstown. Ook deze appartementen zijn doorgaans zeer goed onderhouden en is een prima optie voor een overnachting.
Aan de rand van Queenstown en ook daarbuiten zijn er camping waar u prima u tentje op kunt zetten. Of als u met een camper reist kunt u hier ook een plekje huren. Ook voor deze overnachtingsvorm geldt dat het doorgaans goed betaalbaar is en de campings zien er over het algemeen netjes uit.